Biografie

Runnovation is begin 2014 opgericht door mij, Wilfred van Mill. Doelstelling is als een ware evangelist loopstijl, loopefficiency en hardloopbeleving op de kaart te zetten. Zelf ben ik een uiterst fanatiek sporter met een voorliefde voor hardlopen. Als kind altijd al rennend naar school. Niet als de snelle Kenianen een heel eind, de basisschool stond 2 straten verderop, maar toch. Ook als kind altijd in beweging. En nog steeds. Ben bijna 45, en er gaat geen dag voorbij zonder beweging. Is het geen rennen, dan wel per fiets op pad, of in de winter op de gladde ijzers. Bewegen is pure ontspanning en voor mij enorm nodig in het hectische leven hier in Nederland.

In 1989 ben ik begonnen met hardlopen. Vers verhuisd van geboortedorp Hardinxveld naar Rotterdam. Al in 1983 wist ik, kijkend naar Robert De Castella (winnaar van die editie met tig rondjes rond de Kralingse Plas), Alberto Salazar, Carlos Lopez, Rodolfo Gomez, Gerard Nijboer en andere helden uit die tijd dat ik ooit de Rotterdam marathon zou lopen. In 1991 dus! Het loopvirus is nooit meer weggegaan! Daarna volgden er nog vele marathons, waaronder New York, Honolulu en Parijs (daar liep ik mijn snelste marathon in 2004).

Ook op het tartan van de atletiekbanen was ik vaak te vinden als lid van PSV Atletiek, tegenwoordig Eindhoven Atletiek. Niets leuker dan ronde voor ronde zo snel mogelijk afstanden tot 10km op je spikes afleggen. Bijna als logisch gevolg van mijn enorme passie ben ik sinds 2010 als trainer actief bij Eindhoven Atletiek, al blijft het ook kriebelen om me te blijven meten met de klok en andere fanatieke veertigers. Hoe lang kun je het verval in tijden tegengaan door goed te blijven trainen? Best lang! Leeftijd is slechts een getal.

Bevlogen, enthousiast, gebruik makend van mijn jarenlange sportervaring en openstaand voor nieuwe ontwikkelingen. Wat geldt voor looptechniek, geldt evengoed voor mijn kennis als trainer. Uitgeleerd ben je nooit. Nog altijd nieuwsgierig naar meer kennis en nieuwe ervaringen als trainer en atleet. De term Runnovation, is mij op het lijf geschreven.

Biografie runnovation

Let’s Runnovate.